Pelanggan Suka Dengar 3 Perkataan Ini

Saya dapati ramai orang yang menjalankan Bisnes menghadapi masalah berikut:

1. Kurang Pelanggan
Bila kurang pelanggan menyebabkan peluang untuk menjual juga turut berkurang

2. Kurang Jualan
Bila kurang Jualan menyebabkan untung pun kurang

3. Kurang Untung
Bila kurang untung menyebabkan pendapatan pun kurang. Ini yang tak best ni!!

Jadi, Bagaimana, kalau saya kongsikan kepada anda, cara untuk :

1. Banyakkan pelanggan
Bila pelanggan banyak menyebabkan peluang untuk menjual akan lebih banyak

Banyak Pelanggan

2. Banyakkan jualan
Bila banyak jualan menyebabkan Untung pun semakin banyak

banyak jualan



3. Banyakkan untung
Bila Untung semakin banyak ..income pun lebat  hehehe..sapa tak mau

banyak untung


Sebenarnya ramai yang telah berjaya membuat jualan hanya dengan menggunakan perkataan sahaja. Nampak macam mudah jer kan? Saya kongsikan 3 perkataan yang pelanggan suka dengar!



1. PERCUMA

Saya sangat syorkan anda gunakan perkataan ini apabila anda nak menjual produk anda. Kalau anda memang ada free gift, itu bagus. Tapi, kalau tidak ada pun, tak mengapa, anda boleh berikan Warranti percuma.

Contoh  

"Anda akan dapat Servis kereta secara Percuma, untuk 3 tahun"

Kalau tak mention pun, orang beli juga kereta tu kan? Tapi, kalau mention PERCUMA, orang lebih yakin nak beli.

Contoh

"Beli 3 unit sabun beras percuma 1 unit sabun"


2. DISKAUN

Sekali sekala, berikan diskaun kepada produk anda. Katakan produk anda, harganya RM50.

Contoh :

Berikan diskaun, sebanyak RM5. Tapi, ayat iklan anda, gunakan, DISKAUN 10% 

Beli 1 unit = RM40, Beli 3 unit = RM100 sahaja. Diskaun RM20

3. TERHAD

Gabungkan perkataan TERHAD dengan salah satu perkataan sebelum ni.

"DISKAUN ini TERHAD sehingga 10 haribulan"

"Harga Promosi sehingga 11.59 mlm ini sahaja"


Itulah 3 perkataan yang pelanggan suka dengar. Nak tahu lebih banyak perkataan POWER?

 

Pelanggan tak suka perkataaan apa?

Pelanggan tak suka perkataaan "Beli". Berniaga di facebook, Perlukan seni. Pelanggan tidak suka dengan perkataan "Beli". Cuba ganti perkataan "Beli" kepada sesuatu yang bermanfaat seperti:

1. Nak cuba x?
2. Nak rasa x?
3. Nak Cantik x?
4. Nak kurus x?
5. berminat nk cuba?

Contoh 1:
"Quran ni harga RM250 je. sesuai sangat untuk anak kecik yang tak pandai mengaji..sis boleh cuba sendiri dan tgk sendiri perubahan anak sis dalam masa sebulan penggunaan..sis berminat nak cuba?

Contoh 2:
"Antara kelebihan ubat kurus ni..kita xperlu berlapar untuk kurus..maksudnya sis makan nasi banyak mana pun tapi still boleh kurus...sis nak kurus x? Nak cuba 1? 1 buleh tahan hingga 2 bulan penggunaan.. "

Kelebihan Teknik Pukau Pelanggan ini adalah..sangat sesuai untuk anda yang tak pandai buat ayat POWER, anda xpelu fikir lg ayat apa nak guna, hanya copy paste sahaja Skrip Pemasaran Ajaib ni..anda boleh cuba dan tengok sendiri Jualan anda Meningkat sehingga 300%. Nak cuba tak?

(Klik)--> TeknikPukauPelanggan

Tips Menjawab Dokumen Cadangan Teknikal Sebutharga dan Tender

Terima kasih kerana masih menjadi pengunjung dan pembaca blog saya. Saya berharap semoga apa yang telah dikongsikan memberi manfaat dan menambah ilmu pengetahuan anda.

dokumen tender sebutharga kerajaan


Artikel kali ini saya akan kongsikan sedikit berkenaan dengan penyediaan dokumen teknikal dalam anda menyertai sebutharga dan tender kerajaan. Untuk melengkapkan penyertaan anda dalam sebutharga dan tender, anda perlu sediakan dan menghantar Dokumen Cadangan Harga dan Dokumen Cadangan Teknikal.

Bagaimana anda perlu menjawab dokumen tersebut dengan betul? 
Apa kesalahan yang kebanyakan kontraktor lakukan ketika menyertainya?

Untuk pengetahuan anda setiap jawapan yang anda isi diruangan jawapan dalam spesifikasi teknikal yang diperlukan oleh Jabatan mempunyai markah yang tertentu. Setiap jadual yang dinyatakan mengandungi markah yang berbeza dan mempunyai peratusan nilai pemberat tertentu.

Harap anda dapat beri perhatian, dari pengalaman saya dalam menilai sebutharga atau tender, kontraktor selalunya hanya salin semula spesifikasi minimum yang disediakan tanpa melihat spesifikasi terkini yang disediakan di brosur produk yang disertakan. Terdapat juga kontraktor yang hanya menjawap dengan satu perkataan seperti "Noted", "Comply “ atau "Agreed". Walaupun sebenarnya telah dinyatakan di dalam dokumen sebutharga atau tender bahawa penyebutharga tidak boleh menjawab begitu.

Akibatnya markah yang mereka dapat adalah sedikit berbanding dengan penyebutharga yang menjawap dengan jelas dan diikuti penerangan. Ia juga diaplikasikan dalam kesemua jadual yang perlu diisi oleh anda.

Ingatlah! Dengan hanya 1 markah boleh menyebabkan syarikat anda gagal mendapatkan projek yang bernilai jutaan ringgit dan segala usaha yang anda lakukan menjadi sia-sia.

Jadi, anda ambillah nasihat saya ini. Anda mesti mengambil perhatian dan mengambil berat dalam hal menjawab setiap dokumen yang perlu.

Ini sedikit perkongsian dalam artikel kali ini. Banyak lagi anda akan belajar dari ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan.

2 Teknik KONTROVERSI Pemasaran Facebook!

Ada banyak teknik untuk membuat pemasaran di Facebook. Dalam post kali ni saya nak FOKUS pada 2 teknik yang penting sahaja.





1. AYAT PUKAU

Yang saya maksudkan di sini bukanlah MANTERA yang perlu anda baca TETAPI skil copywriting jualan anda mestilah POWER!

Contoh ringkas seperti "BELI di sini sekarang" dengan "CUBANYA Sekarang" kedua-dua ayat tersebut mengarahkan pembeli membuat tindakan untuk membeli sebuah produk, TETAPI ayat kedua iaitu CUBANYA Sekarang lebih HALUS dan pembeli lebih mudah mengeluarkan duit mereka untuk mencubanya! Sebaliknya perkataan "BELI" pula secara direct menyuruh mereka membelinya dan psikologi manusia ni memang tak suka bila di PAKSA untuk membeli.

Skil-skil HALUS ni kalau anda nak belajar untuk bisnes FB memang sangat membantu meningkatkan jualan sehingga 300% !

Anda boleh pelajarinya di sini: AYAT PUKAU


2. RENDAHKAN KOS PENGIKLANAN

FBads adalah cara terbaik untuk anda dapatkan trafik ke OFFER anda! Ramai "NEWBIE" bisnes internet menggunakan medium ini untuk mendapatkan pelanggan untuk bisnes mereka.
Dengan adanya FBads, ramai yang meraih keuntungan sekitar RM3-4 Angka SEHARI!

Namun begitu cabarannya adalah untuk mengurangkan KOS pengiklanan tersebut.  Kini anda boleh ketahui bagaimana untuk CUT COST anda sehingga $0.01 per klik dan hasilkan lebih banyak keuntungan!

Anda boleh ketahuinya di sini: FB 0.01

Harap 2 TEKNIK ni dapat bantu bisnes anda.

3 Tip Tingkatkan Jualan

Salam Merdeka,

Adakah anda seorang peniaga di Facebook? Berapa sales yang anda dapat dalam satu hari? Jika anda susah dapat sales di facebook, hari ni saya ingin kongsikan 3 tip Meningkatkan Jualan. Tak kira apa bisnes yang anda sedang jalankan, Ilmu Jualan sangat penting untuk memastikan bisnes anda terus maju

Saya dapati masih ramai yang mempunyai masalah untuk membuat jualan. Lebih-lebih lagi sekarang ni ramai yang bisnes di facebook. Produk yang dijual hampir sama saja.

Berikut adalah 3 tipnya:

1. Guna Testimoni Kejayaan Pelanggan

Ini contoh laman web yang menggunakan teknik ini


Beliau tak perlu cerita kehebatan dirinya. Cukup sekadar berkongsi kisah-kisah kejayaan orang yang menggunakan teknik pemasaran beliau

Selalunya orang tertarik untuk membeli bila ada bukti bergambar. Oleh itu gambar sangat penting untuk menarik minat pelanggan!

2. Robot SMS

Menggunakan robot SMS ni cukup mudah kerana segala urusan pelanggan diurus secara automatik. Setup sekali jer..selepas tu..semua akan jadi automatik. Anda cuma tengok duit masuk akaun bank saja

Jika anda gunakan telefon android, download je aplikasi MSM (Auto Reply)


Hanya kenalpasti masalah pelanggan, bagaimana nak selesaikan,kemudian bagaimana cara pelanggan nak bagi kita duit, supaya kita dapat bantu selesaikan masalah pelanggan dengan segera

Cuba lihat macam mana nak gunakan "Teknik Jual Berkesan" ini untuk membuat lebih banyak jualan