Radio JOC Digital Al Quran

Radio JOC Digital Al Quran

Radio JOC Digital Al Quran

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Rumah Selalu Di Ganggu?
Kedai Anda Sering Kena Ganggu?

Jiwa tak tenteram?..jiwa kacau..

Alhamdulillah jika anda boleh mengaji...

tapi boleh ke anda membaca al quran 24 Jam?...
kalau boleh alhamdulillah...

tapi jika sukar, di sini kami sediakan RADIO JOC MINI PRE INSTAL 30 JUZ AL QURAN

InsyaAllah ...

..hanya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang" ( surah Ar-Ra'd ; 28 )

Jangan biarkan rumah seperti kubur maknannya sepi dan gelap dengarkan lah atau bacakan ayat2 suci AlQuran sentiasa dan amalan berzikir dirumah

Untuk itu kami sediakan radio yang boleh di pasang dengan ayat suci al quran 30 Juz,24 jam tanpa henti..boleh di bawa ke mana-mana..

KEISTIMEWAAN RADIO JOC DIGITAL AL QURAN INI

Mengandungi :~

Bacaan lengkap Al-quran 30 juzu' dari qari yang terkenal

  • Terjemahan semua surah (114 Surah)
  • Doa-doa Harian, Berzanji, Zikir,Ceramah, Azan dan lain-lain
  • Ayat Ruqyah... baik untuk didengar oleh mereka yang mengalami gangguan sihir dan saka. 

KEISTIMEWAAN RADIO :

  • Mudah didengar... dengan hanya memilih dari menu pilihan mengikut senarai panduan yang disertakan.
  • Hanya tekan kod yang dihendaki dan mula mendengar
  • Istimewanya kad memori telah dilengkapi 400 fail berformat MP3
  • Anda hanya perlu menekan digit kod yang hendak dimainkan dan boleh mendengar.
  • Saiz kecil (11.5cm lebar X 7cm tinggi dengan berat HANYA 212gm).
  • Mudah dibawa ke mana-mana dan disimpan di dalam poket (Poket Size)
  • Boleh dijadikan sebagai hadiah / cenderahati kepada rakan-rakan, ibu bapa, suami isteri, anak-anak atau saudara mara tanpa mengira peringkat umur.
  • Boleh dijadikan sebagai hadiah hantaran perkahwinan untuk pasangan.
  • Amat sesuai bagi pelajar-pelajar tahfiz  untuk menghafaz


FAEDAH-FAEDAH :

Banyak faedah yang akan anda dapat jika memiliki Radio Digital Al-Quran ini.
* Menggunakan bateri Li-Ion
* Boleh cas seperti handphone
* Boleh dengar menggunakan earphone
* Boleh loop, forward dan rewind






VERSI 1:  

1. BACAAN ALQUR'AN OLEH QARI TERKENAL
2. BACAAN AYAT-AYAT RUQYAH
3. BEBERAPA TAMBAHAN TAZKEERAH 

VERSI 2:

 1. BACAAN ALQUR'AN OLEH QARI TERKENAL
 2. BACAAN ALQUR'AN DAN TERJEMAHANNYA
 3. BACAAN AYAT-AYAT RUQYAH
 4. BANYAK PENAMBAHAN TAZKEERAH DAN HUKUM2 FEQAH
 5. DOA2 DAN NASYID2

VERSI 3


Lebih banyak penambahbaikan dan bacaan beberapa pilihan alunan qari2 masyhur

saya lebih menggalakkan radio yang dibeli adalah pakej versi 2, kerana dengan perbezaan harga yang kecil (RM 5) terdapat terjemahan Al-Quran yang bagi saya begitu bermakna.

Mana tidaknya,
1. rata-rata rakyat Malaysia yang beragama Islam (termasuk saya) tidak begitu memahami bahasa al-quran (bahasa Arab).
2. tidak perlu membaca terjemahan... sambil relax-relax lepas solat atau sebelum tidur, tekan aje nombor kod untuk bacaaan yang ada terjemahan, pejam mata dan hayati maksud yang ingin Allah sampaikan kepada kita sebagai hambaNya.
3. Masalah kita yang berumur 40 tahun ke atas ialah rabun dekat, payah jugak kalau nak tidur sambil baca, nanti terlelap dengan kaca mata, susah lah kalau patah ke, terjatuh dari katil ke, dan macam-macam lagilah.
4. Bagi yang dah bertekad nak hafaz sesuatu surah atau di kalangan anak kita yang bersekolah tahfiz, boleh dengar berulang-ulang. Maka, sesi hafazan menjadi lebih mudah dan cepat hadam.....
5. Terdapat penambahan tazkeerah, ceramah hukum-hukum feqah.
6.Terdapat bacaan doa dan alunan nasyid-nasyid yang menyentuh perasaan

APA YANG AKAN ANDA DAPAT DENGAN PAKEJ RADIO DIGITAL ISLAMIK

1. Buku Panduan Kod Nombor Menu Pilihan
2. Radio dengan seleksi digital pemain muzik atau radio FM
3. Kad memori 
5. Kabel USB 3.5 mm
6. Bateri 5C Li-Ion

FUNGSI-FUNGSI LAIN :

+ FM radio (8.75 ~ 108MHz
+ Auto search program
+ Auto save channel
+ Memory play by interrupt stacking
+ Digital remotemusic play
+ TF disk play & MMC MS
+ Computer player output

SPESIFIKASI :

- Power output : 3W (RMS)
- Therefore : 100 Hz ~ 20KHz
- S/H Ratio : 85 dB
- Impedance : 4 Ohm
- Power : DC 5V

BUATAN RADIO :

- China Gred A

JAMINAN PRODUK :
30 hari tarikh pembelian

BERMINAT?


FAST RESPONSE

Wassap /Telegram
+60108787826 (Halim)

Mince : Gula Gula Kurus Betul ker?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah hari ni admin nak perkenalkan kepada anda satu produk KURUS yang PALING HOT masa kini iaitu Mince : GULA GULA KURUS

gula gula kurus mince putatan





Admin dapat tahu bila tengok rakan-rakan di fesbuk dok promote gula-gula kurus ni

Selepas buat kajian admin dapati ramai juga yang bagi feedback positif untuk produk ini

Ini antaranya...


Sweet Sour Candy : Gula Gula Kurus 2

Sweet Sour Candy : Gula Gula Kurus 3


Sebelum tu..Admin nak tanya sikit..

Ada tak sapa2 ada masalah begini?


  • Dah cuba macam-macam produk kurus tapi masih TAK BERKESAN
  • Susah nak amalkan produk KURUS sekarang ni, kerana banyak sangat langkah-langkahnya
  • Dah lama amalkan produk kurus ni, tapi tak nampak hasil
  • Makan dah CONTROL, tapi perut masih sama jer
  • LEMAK makin berkembang biak ke seluruh bahagian badan terutamanya di punggung, lengan dan Paha
  • Selalu kena perli oleh kawan-kawan
  • Tak ada masa nak bersenam

Jangan mudah putus asa  

Inilah masanya untuk anda cuba  

SWEET SOUR CANDY : GULA GULLA KURUS

InsyaAllah, hanya kemam kemam pun boleh hilang 5 - 10 kg sebulan rilek2 aje

Sweet Sour Candy ni HOT Product tau...

Membantu anda KURUS hanya dalam masa 15 Hari sahaja !

Tapi..... 

Kena tengok jugalah badan seseorang tu

Ye la, Kalau lemak dah berkumpul bertahun-tahun dalam badan, takkan senang-senang boleh hilang dengan satu malam je kot

so memang biasanya akan ambil masa sikit...

Memperkenalkan SWEET SOUR CANDY: GULA GULA KURUS


Sweet Sour Candy : Gula Gula Kurus 4




  • Tidak Perlu menahan Lapar
  • Tidak Perlu Bersenam
  • Tidak perlu Berulang alik ke Toilet
  • Tidak ada Kesan sampingan seperti Sakit Ulu Hati , Pening , Letih , Mengantuk , Mual , Perut Masuk Angin dan sebagainya


KELEBIHAN SWEET SOUR CANDY : 

  • Membantu stabilkan Gula & Darah
  • Membantu hentikan serapan Lemak & tingkatkan Metabolisma Badan
  • Membantu singkirkan Lemak yang berlebihan
  • Membantu turunkan Berat Badan tanpa sebarang Kesan Sampingan yang Merbahaya.
  • Membuang Lebihan Toksin dalam badan
  • Mengawal masalah Berat Badan
  • Menghalang Pembentukkan Lemak dalam Badan
  • Menukarkan lemak yang tersimpan sebagai Tenaga
  • Menurunkan Tahap Kolestrol
  • Tonik untuk menguatkan Ketahanan Badan
  • Anti Kanser
  • Agen Awet Muda




#GulaGulaKurus#DiMar

BAHAN UTAMA SWEET SOUR CANDY-GULA GULA KURUS:

  • Guarana
  • Garcinia
  • White Kidney Bean
  • Vitamin C

Kita dah tau Bahan Utama dalam Sweet Sour Candy: Gula Gula Kurus kan....

Apa kata kita tengok plak...

Apa Fungsi ketiga-tiga bahan...

GUARANA : 

  • Melancarkan pembuangan air besar dan kecil 
  • Mengembangkan saluran darah 
  • Mengurangkan rasa mengantuk 
  • Mengurangkan sakit kepala - migraine 
  • Agen awet muda 
  • Agen Hipotemia - Meredakan demam 
  • Membantu menurunkan berat badan 
  • Membantu menguatkan sistem saraf 
  • Membantu mengosongkan kandungan usus 
  • Sebagai tonik menguatkan ketahanan badan 
  • Merangsang otak dan kognitif dan menguatkan daya ingatan 
  • Meningkatkan dan menambah tenaga seksual lelaki dan perempuan 


GARCINIA :

  • Melancarkan dan membaik pulih peredaran darah
  • Membuang toksin dalam tubuh
  • Menghalang pembentukan lemak
  • Mengawal berat badan
  • Mengurangkan dan mengawal selera makan
  • Mengurangkan kolestrol
  • Menambah tenaga
  • Mengurangkan asma serta lelah
  • Melancarkan peredaran darah ketika haid
  • Menstabilkan hormon 


WHITE KIDNEY BEAN :

  • Ekstrak White Kidney Bean membantu dengan mengelakkan beberapa jenis kanji yang biasanya akan menjadi lemak badan daripada disimpan, tetapi terus dicernakan.
  • White Kidney Bean membantu anda turunkan berat badan.
  • Penyekat karbohidrat, lemak tidak akan berkumpul di dlm badan dan berfungsi utk blok kanji.
  • White Kidney Bean baik untuk kesihatan.
  • White Kidney Bean juga kaya serat, baik serat larut maupun tak larut, yang baik untuk meningkatkan kolesterol baik (HDL) dan membantu menurunkan kolesterol jahat (LDL) sehingga mampu mengurangi risiko penyakit jantung, menjaga kestabilan gula darah, mencegah sembelit dan gangguan pencernaan lain.


VITAMIN C :

  • Meningkatkan sistem Imunisasi / Daya Tahan Badan
  • Ia mengurangkan paras Histamin / Demam dan biasanya mempercepatkan baik demam
  • Melindungi Badan dari Radikal Bebas yang memberi kesan Oksidatif. 
  • Merendahkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan kebarangkalian terkena penyakit tekanan darah tinggi dan juga masalah kesihatan yang menyebabkan tekanan darah tinggi.
  • Memastikan saluran darah mengembang dengan baik.
  • Membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak Keracunan plumbum boleh menyebabkan masalah pembesaran terutama di kalangan kanak-kanak.
  • Telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal.
  • Membantu badan mengatasi tekanan dengan mengawal paras tekanan, hormon dan kortisol yang tinggi.
  • Mengimbangkan sistem dalam badan dalam apa jua keadaan
  • Menghalang terkena sakit jantung dengan menghalang radikal bebas dari merosakkan dinding arteri yang boleh menyebabkan pembentukan plak. Nutrien ini menyebabkan kolestrol teroksida, kolestrol boleh menyebabkan serangan jantung.
  • Mengawal paras gula dan mengurangkan risiko diabetes dan memulihkan simptom sedia ada
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menggantikan tisu yang rosak sekaligusmenyembuhkan luka dengan lebih cepat. 
  • Melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit.
  • Membantu sistem aliran darah


Ini sebahagian lagi testimoni dari pengguna..kalau nak letak sini semua testimoni memang tak cukup ruang 

Memang R.U.G.I giler la kalau korang tak mencuba...


Sweet Sour Candy : Gula Gula Kurus 6



SIAPA YANG BOLEH MENGAMALKAN SWEET SOUR CANDY :

  • Sweet Sour Candy boleh diambil seawal umur 15tahun
  • Pesakit Diabetes @ Darah Tinggi boleh ambil jika mengalami masalah Obesiti
  • Masalah Buah Pinggang yang Kronik tidak digalakkan untuk mengamalkan Sweet Sour Candy
  • Tiada Pantang larang yang ketat 
  • Ibu Menyusu boleh mengamalkan Sweet Sour Candy setelah baby berusia 6 Bulan ke atas
  • Ibu Mengandung Tidak Dibenarkan sama sekali


CARA PENGAMBILAN SWEET SOUR CANDY : 
  • Amalkan 1 Biji Sebelum sarapan (Seeloknya 30minit sebelom sarapan)
  • Amalkan Sebiji lagi Sebelum Makan Malam (30 minit Sebelum ye)


PANTANG LARANG : 

Alah.... sebenarnye tak ada pun pantang larang time mengamalkan SSC nih....
Cuma admin nak sarankankan minum 3-4 liter air kosong sehari..

Tidur perlulah cukup supaya hormon badan stabil, kalau hormon tak stabil, tu yang lagi cepat naik kg

Gula kalau boleh kurangkan sebab air gula berlebihan ni selalunya akan undang obesiti.. ambil makanan yg mengandungi pemanis semulajadi seperti buah. 

Amat bagus utk yg suka kunyah benda manis~

Makan nasi 2 kali sehari, kalau bole segenggam sahaja supaya dapat memenuhi karbohidrat yang keperluuaan harian.  Sebenarnya bila korang ambil SSC ni, 1secara automatik akan kurangkan selera makan kita tanpa disedari. Makan sikit pun dah kenyang. So korang jangan risau lapar k… 

Masih tak pasti anda perlukan Sweet Sour Candy ?

Jom tengok testimoni pelanggan yang dah BERJAYA!



TESTIMONI SWEET SOUR CANDY: GULA GULA KURUS

Sweet Sour Candy : Gula Gula Kurus 7




BERMINAT???

FAST RESPOND
Wassap/Telegram @Halim : +010 8787826 

FREE POS LAJU
HARGA KAMI :
Sebotol : RM70 SEM RM75 SS
2 Bottle : RM130 SEM RM135 SS

Beli 2 botol percuma lotion.
Promosi berakhir pada 30 Mei 2016.

De'Xandra : Wangian Branded Murah dan Tahan Lama

Anda Mencari Wangian Branded Murah dan Tahan Lama?


Resah badan anda berbau?
Kawan-kawan asik menutup hidup bila anda lalu?
Perfume sekarang tak tahan lama?
Nak beli yang original branded MAHAL sangat..zaman GST sekarang TAK MAMPU

Jika anda mempunyai masalah-masalah seperti diatas...

Admin ingin memperkenalkan...

De'Xandra Wangian Branded Murah dan Tahan Lama setanding original dan bole dibawa berSOLAT..


Admin sendiri gunakan perfume de'xandra ni..

Setiap hari admin akan zass..zass..zass.. masa nak pergi kerja dan waktu nak ke masjid solat jemaah

Boleh bawak solat ker?

Jom baca pandangan ustaz Fauzi Mustafa ni...




Ketahanan baunya melebihi 8 jam dan ke atas, dan jika baunya serasi dengan pemakai ia tahan sehingga 1 hari dan 2 hari. 

Buatan bumiputra yang diyakini halal berbanding perfumes import yang dikhuatiri dan sering kali kita tertipu dengan isi kandungannya. 


Boleh dipakai waktu ride, bersukan dan mudah dibawa kemana sahaja. 

Di inspirasikan dengan PERFUMES JENAMA ANTARABANGSA .


✔ Produk bumiputra (halal)
✔ Tahan Lama (more than 8 hours)
✔ Mudah di bawa ke mana-mana (ringan)
✔ Pati Original & Alkohol First Grade
✔ Setanding Produk Antarabangsa
✔ Haruman terkenal (TOP perfume) - Inspirasi dari perfumes2 JENAMA ANTARABANGSA
✔ Boleh di bawa solat
✔ READY STOCK
✔ Menepati citarasa & permintaan Rakyat Malaysia
✔ 35ml , edp bukan edt

SENARAI WANGIAN  DE XANDRA






JOM DAPATKAN PERFUME DE'XANDRA

Fast Response

 Wasap / Telegram 
+6010-8787826 (Halim)

Jika di area Putatan/Kota Kinabalu boleh pm dan berjumpa utk lihat sample.

AGEN DIPERLUKAN !!!!