Kumpul Targeted Prospek Cara Mudah

"Gunakan sniper, bukan machine gun!"

Dalam pemasaran Facebook, seringkali kita dikhabarkan
tentang FB Ads. Masalah yang sering terjadi kita selalu
sasarkan prospek yang tidak berminat.

Ya. Pemasaran di Facebook ini umpama tentera
di medan perang.

Kita tak mahu habiskan 100 butir peluru machine gun
dan musuh yang tewas hanya 3 orang. Kita tak mahu
RM100 yang kita laburkan, tetapi hasilnya kita hanya
dapat RM30.


Apa yang kita mahu adalah:

Kita mahu gunakan sniper.

Satu peluru, 1 musuh.

Jika kita bermodalkan RM10, kita mahu
untung RM100 dalam pengiklanan
di Facebook.

Setuju?

Jadi antara teknik 'targetted prospect' adalah
kita gunakan aplikasi khas yang boleh
mengumpulkan prospek berminat.

Contohnya:

Jika kita menjual tudung.

Kita baru-baru nak bermula. Pastinya prospek-prospek
kita ini berada di dalam group-group tudung di Facebook.

Mereka menyertai group-group ini kerana mereka
memang berminat dengan tudung.

Kita sebenarnya boleh iklankan terus kepada
prospek-prospek ini dengan cara yang beretika,
tidak salah dari perundangan Facebook dan yang
pastinya tidak lakukan spam.

Di internet ada berpuluh-puluh group tentang tudung.

Ini semua 'sasaran' tepat pelanggan kita.





=> Kumpul Targetted Prospek Cara Mudah

Bagaimana nak lakukannya?

Tekniknya -> Kita kumpulkan UID prospek terlebih dahulu.

[Apa itu Facebook UID?]

Facebook UID adalah ID khas setiap pemilik account di Facebook.

Facebook UID ini boleh digunakan untuk kita create
CUSTOM AUDIENCE di dalam iklan yang kita buat
di Facebook.

Facebook UID ini digunakan di dalam Power Editor
(Ads Manager) untuk kita create CUSTOM AUDIENCE.

Dengan mengunakan aplikasi khas, kita boleh
dapatkan Facebook UID untuk setiap member
di group-group terpilih ini!

Kita boleh kumpulkan UID ini dengan gunakan aplikasi X!


Bagaimana proses dapatkan UID Facebook ini
menggunakan aplikasi X?


1. Masukkan data akses ke akaun Facebook

2. Masukkan ID Facebook Group dan alamat emel kita

3. Tunggu aplikasi X ini tarik UID pengguna
dan kirimkan ke email anda!

Selesai! Mudah bukan?


-------------------------------------------------
PROMO: TAWARAN TERHAD
-------------------------------------------------

Aplikasi X ini boleh dimiliki dengan
harga promosi RM50, hari ini sahaja.

Buat masa ini, penggunaanya adalah
UNLIMITED.

Paling menarik, tiada yuran bulanan.

Berminat dengan tawaran ini?

Klik dan tempah sekarang:

=> Kumpul Targetted Prospek Cara Mudah

PakarFBLikes | Rahsia Naikkkan Ribuan Likes

Khusus kepada ANDA Yang Serius Nak Tambah beribu-ribu Likes Kepada Fanpage Anda


- Adakah selama ini anda terpaksa KELUAR DUIT untuk Ambil servis Naikkan like?

- Anda PENAT dan tak ada MASA nak promosi Fanpage ANDA kepada kengkawan?

- Anda Tak Tahu Langsung Teknik Naikkan Like?


==============
Memperkenalkan
=============


================== 
==================

Teknik yang tersimpan rahsia sulit menyebabkan anda boleh tidur malam dengan adanya produk ni

1) ANda Boleh JIMAT, Tak perlu bayar Orang Buatkan untuk ANDA

2) Anda makin BIJAK dapat beribu-ribu like

3) Jualan Anda Meningkat dalam masa beberapa Jam sahaja 

==================
Apa ANDA akan Dapat
==================





===================
Teknik Ini Sesuai Untuk
=====================


Kerugian yang bakal anda alami jika tidak mengetahui rahsia ini:

1- MODAL.
Anda terpaksa mengeluarkan modal lagi sekiranya anda mempunyai fan page baru untuk dibangunkan.

2- Masa
Kalau tak keluarkan modal, anda terpaksa habiskan masa anda untuk mempromosikan fan page anda bagi mendapat likes. Penat bukan?

3- Kepercayaan pelanggan kurang. 
FAKTA menunjukkan, semakin tinggi likes di fan pages jualan, semakin tinggi kepercayaan pelanggan  terhadap syarikat terbabit.

4- Jualan tidak memberangsangkan. 
Jangan terkejut jika anda datang semula dan ayat ini akan keluar "Maaf Jualan Telah Ditutup!"




Klik => PakarFBLike

P.s: Mungkin ini kali terakhir anda lihat Tawaran Hangat ini.

Cara Buat Duit Affiliate Dengan FB | FB Affiliate Income Bonus

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Terima kasih kerana anda membaca post ini. Hari ini saya nak kongsikan tentang cara buat duit Affiliate dengan FB ataupun FB Affiliate Income. Tak faham apa itu affiliate? Anda boleh rujuk post disini : Mengapa Pilih Affiliate

Tapi, jika anda tak ada masa nak baca, biar saya terangkan secara ringkas yer

AFFILIATE

BUKAN Skim Cepat Kaya yang anda perlu laburkan DUIT, lepas tu duduk diam-diam

BUKAN FOREX atau dagangan matawang asing!

BUKAN Syarikat Multi Level Marketing (MLM), yang kena maintain setiap bulan

Affiliate adalah satu cara tuan punya produk menawarkan peluang buat duit kepada sesiapa yang berminat MEMPROMOSIKAN produk beliau. Selalunya produk yang dijual adalah berbentuk DIGITAL. Contoh produk digital adalah seperti Ebook, Software, Apps, Video & Audio. Komisyen dibayar apabila ada jualan!

Bagaimana buat duit dengan affiliate?

Anda sebenarnya bertindak sebagai AGEN PEMASARAN. Tugas anda hanyalah mempromosikan produk digital. Komisyen setiap jualan berbeza bergantung pada tuan punya produk. Tetapi kebiasaannya komisyen adalah 50% daripada hasil jualan atau pun harga produk.

Contohnya:

Produk A berharga RM300.

Komisyen 50% bermaksud RM150.

Jika anda berjaya jual 10 unit dalam seminggu.

Komisyen anda adalah RM1,500.

Jika sebulan…?

RM6,000!

Itu baru satu produk!

Jika 2, 3 atau 10 produk?

Berikut adalah 3 langkah BUAT DUIT dgn Affiliate!

Langkah 1: Daftar program Affiliate yang di anjurkan oleh mana-mana Usahawan Internet.

Langkah 2: Promosikan produk digital tersebut.

Langkah 3: Terima komisyen hasil jualan produk digital tersebut.

Nampak macam senang kan? Tapi, masalahnya macam mana cara nak promosi supaya orang beli? 


Izinkan saya memperkenalkan .....FB AFFILIATE INCOME

FB Affiliate Income

FB AFFILIATE INCOME ialah teknik bagaimana untuk buat duit affiliate hanya melalui Facebook (FB). Dengan hanya beberapa langkah sahaja anda berpeluang buat duit sehingga RM250 sehari atau lebih banyak dari tu kalau anda konsisten. 

Cikgu Hafis baru je sahaja lancarkan produk terbaru beliau iaitu FB Affiliate Income. Ya, beliau akan ajar anda step by step untuk buat duit affiliate melalui FB.. Anda akan dapat 14 Video tutorial yang menunjukkan dengan jelas cara dan teknik yang anda boleh tiru. Anda juga akan dapat 3 BONUS yang bernilai RM280. 

Yang paling best...ANDA dapat jaminan pemulangan WANG dalam tempoh 30 Hari. Maksudnya, anda boleh cuba teknik ini dalam masa 30 hari, kalau tak berjaya, anda boleh tuntut balik duit anda tu..Haaa...Anda takkan rugi!!

Jangan risau, stepnya sangat simple dan senang untuk anda follow..

Dengan FB AFFILIATE INCOME Anda TIDAK PERLU

  • Maling LIST / Subscriber
  • Email Follow up
  • Sistem Autoreponder

Apa yang Anda Perlukan ialah Akaun Facebook dan Anda sudah boleh buat jualan Affiliate PERTAMA Anda.

Insyaallah, tekniknya mudah dan anda hanya setup,kemudian lupakan dan tengok duit komisyen hari-hari.

Lagi sekali yer..jangan fikir panjang..dapatkan produk ni..kemudian praktikkan secepat mungkin.


>>>>>>>Dapatkannya SEKARANG<<<<<


Tune Talk Tone Excel : Buat Duit Dengan Handphone Anda

Sahabat semua,



Tune Talk Tone Excel : Buat Duit Dengan Handphone Anda. Seingat saya, saya mula menggunakan handphone bila mula bekerja pada tahun 1999. Masa tu gaji masih kecil lagi. Tak mampu nak beli handphone baru. Jadi, saya beli handphone second hand saja. Walaupun sudah beberapa kali tukar handphone, sampai sekarang saya masih gunakan line telefon yang sama. Punyalah setia kepada satu syarikat telekomunikasi yang terkenal di Malaysia ni. Ada juga ahli keluarga saya gunakan line yang sama. Walaupun, dah lama guna line telefon ni, bila lambat bayar bil, syarikat ni tetap akan telefon untuk remind supaya bayar bil. Memang saya akui saya tak pernah guna prepaid.

Sepanjang 14 tahun saya menggunakan talian telefon ini, secara purata saya guna RM200 sebulan. Maknanya saya telah membayar sebanyak RM200 x 12 x 14 = RM33,600. Tapi, apa yang saya dapat dengan menjadi pengguna setia mereka. TAK DAPAT APA-APA. Terus terang saya ingin nyatakan disini bahawa saya dah pernah tengok iklan tone excel tune talk ni dah lama dah. Tapi, masih berfikir-fikir lagi. Baru-baru ni saya mengambil keputusan untuk beralih arah ke talian Tune Talk Tone Excel (TTTE). Mengapa saya berubah? Apa rahsia TTTE yang anda tak tahu? Saya tukar kerana ianya menguntungkan saya kerana setiap sen yang saya belanjakan akan diberi kembali kepada kita dalam bentuk point, bonus dan lain-lain manfaat. 



Berikut apa yang anda akan dapat dengan program TTTE ini


(1). Dapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel, PERCUMA.
  • Boleh kekalkan nom. hp lama.
  • Nom. postpaid pun boleh kekalkan.

(2). Di dalam simkad tersebut telah sediaada airtime/ topup/ kredit, AMAUN RM30. 

  • Sebenarnya modal (membership fee tolak airtime) cuma rm50 jer.

(3). Dapat Personal Accident Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100ribu, PERCUMA.
  • Cover 2 perkara - kematian & kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM30 (tak beban pun sebab memang kita guna pun topup tu.)
  • Tarikh efektif hari ke-61.
(4). Dapat Mata Ganjaran/ Points setiap kali kita topup.

Mata ganjaran tune talk


  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
  • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. 
Tiket Kapal Terbang


  • Smartphones- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
  • Tablets  - Ninetology, Samsung.
  • Jam 
  • Tiket Wayang 
  • Tiket Konsert.

(5). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu diskaun, ada yang sehingga 30%.

  • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet - ok sangat la tuuu...

(6). Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… 

  • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, tablet, cash, dsbnya.
  • Monthly lucky draw - eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200.

Wow, banyaknya benefits, & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TTTE, rugi-rugi kalau tak join nih!

Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas. Belum cerita bab buat duit lagi niiii... baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.

Kepada yang minat - usah bertangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad tunetalk/toneexcel sekarang juga!


 

7). Dapat masuk Pertandingan, hadiah hebat hebat belaka... 

  • Top Sponsor of the Month - Syarikat TE bagi RM1 Ribu . Syarikat juga bagi Hp, Tablet, berdasarkan jumlah sponsor.
  • Top topup - hadiah Hp Blackberry Z10, dsbnya.
  • Ada incentive Umrah
     
    • Jika komisyen topup kita mencapai RM1,000 sebulan – kita layak dapat pergi umrah, percuma. Senangnya nak dapat...

INI YANG PALING PENTING SEKALI..JENG JENG JENG

(8).  Boleh buat $$$$Duit$$$$


Bonus Pertama: Fast Track


  • RM20 sekali bayaran untuk rujukan langsung kita (direct sponsor).
  • Rujukan tanpa had.
Bonus Kedua: Komisyen Topup 

Haaaa…. bonus kedua ni yang paling best, di mana setiap kali orang di bawah kita topup, kita akan dibayar komisyen RM % daripada amaun topup mereka, sehingga 3 level:



Jika kita topup kurang RM60Jika kita topup lebih RM60
LevelMinimum RM20
16%10%
23%3%
311%13%

Untuk lebih jelas lagi, kita tengok simulasi potensi pendapatan bulanan di bawah.

Contoh semua orang taja 10 orang & semua orang topup RM30 dan RM60.



Ini komisen kita 6%/ 3%/ 11%:

Ahli Biasa:Topup RM20 - RM59.99
LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
L1106%1836
L21003%90180
L3100011%3,3006,600



3,4086,816

Ini komisen kita 10%/ 3%/ 13%:


Ahli Biasa:Topup RM60 & ke atas
LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
L11010%3060
L21003%90180
L3100013%3,9007,800



4,0208,040




Ok tak? Dapat income pasif/pencen RM3ribu hingga RM8ribu sebulan? Ok sangat tuuu...

So now, terpulang kepada kita... Nak dapat banyak ker nak dapat sikit? Nak dapat cepat ker nak dapat lambat?

Kalau nak dapat banyak - sponsorlah ramai orang.

Kalau nak dapat cepat - sponsorlah laju-laju dan servicelah group (sikit jer nak servis sebab bisnesnya mudah),  supaya merekapun cepat & pandai duplikasi.

Terpulang pada diri masing-masing nak income & usaha yang mana. Siapa buat - dia ada income, beza – banyak/sikit, cepat/lambat… kita yang tentukan dengan usaha kita, & ofcourse dengan izinNya.

Bonus Ketiga: Bonus Baru

Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.

Jika 2 orang – dapat 10%
Jika 5 orang – dapat 15%
Jika 10 orang – dapat 20%

dapat extra bonus... saper nak bagi.

Tarikh Bayaran

Bonus Pertama Fast Track

  • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
  • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus Kedua Komisyen Topup

dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.

Bonus Ketiga Bonus Baru

di kumpulkan setiap bulan & akan bayar pada Januari 2014.
Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.

Rakan-rakan semua,
  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Anything happen to us, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun (combined all telco account yang aktif).
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Maintenance rendah – rm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.

Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai rm ratus-ratus sebulan, ada yang sampai rm ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TTTE cuma 30 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm30 tu.

  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak
Tahukah anda, walau apa line yang anda gunakan sekalipun, anda tetap kena keluar belanja juga. Cuma yang bezanya, sekarang ni dengan TTTE anda boleh jana pendapatan dengan handphone anda. Jangan risau, no telefon yang anda paling sayang pun takkan hilang. Anda masih boleh gunakan balik. Daripada anda belanjakan tanpa sebarang hasil, lebih baik sertai TTTE, ada juga hasil walaupun seposen dua posen. Mungkin, itulah yang bermain difikiran anda sekarang. Anda cuma dapat seposen dua posen je. Macam mana nak kaya kan? Tapi, selama ni anda tak pernah dapat APA-APA pun, anda tak nampak pula ya. Fikirkan! 





7 Fakta Tentang Handphone Anda

1. Bil handphone anda melebihi RM30 Setiap bulan

2. Sebagai pelanggan setia, anda tak pernah dapat APA-APA manfaat kewangan, tiket kapal terbang dan sebagainya

3. Anda tak dapat APA-APA pun setiap kali isteri, anak, ibu, bapa, kawan ataupun sesiapa saja Topup Handphone mereka. (Walaupun anda yang rekemen kepada mereka) 

4. Syarikat telekomunikasi anda sekarang, tak pernah bagi perlindungan insuran PERCUMA walaupun anda dah bayar beribu-ribu ringgit kepada mereka selama ini

5. Anda akan guna telefon seumur hidup anda

6. Anda tahu bahawa majoriti rakyat malaysia berumur 12 tahun dan keatas ada handphone

7. Bil Telefon anda sekarang ni menjadi LIABILITI untuk anda. 

Kalau anda bersetuju dengan 7 Fakta ini, dengan segala hormatnya anda dijemput untuk menyertai WOW Referral Program yang dibawakan oleh Tune Talk dan Tone Excel. 

Apa itu WOW Referral Program ?

Satu Program KOMUNITI atau sekumpulan orang menggunakan rangkaian telekomunikasi Tune Talk dengan kerjasama Tone Excel. Dengan menyertai komuniti ini, ahli mendapat banyak manfaat dan yang paling penting setiap ahli berpeluang menjana pendapatan lumayan. Untuk sertai, cuma perlu bayar yuran keahlian SERENDAH RM80 sahaja seumur hidup. 

Mungkin anda masih ragu-ragu lagi sekarang ni. Takpa, cuba baca dulu apa kata rakan kita mengenai program TTTE ini

Pandangan Orang Ramai Tentang Program TTTE : Testimonial 

Sebarang persoalan anda boleh rujuk disini           : Soal/Jawab 

MASIH BERFIKIR LAGI UNTUK SERTAI TUNE TALK TONE EXCEL? 

Saya dulu pun hadapi dilema yang sama. Konsep dan manfaat TTTE dah cukup faham, tapi masih sukar nak buat keputusan untuk sertai. Pastinya apa yang bermain difikiran anda ialah anda merasakan LINE yang anda gunakan sekarang KONONNYA lebih MENJIMATKAN. Betul ke JIMAT? Walau anda cuba berjimat macam mana pun, perbelanjaan telefon anda tetap juga kena keluar juga. Kalau selalu anda belanjakan RM150 sebulan, anda masih kena keluarkan RM150 juga. Tapi masih tak dapat APA-APA juga. Semakin lama anda guna, anda akan semakin RUGI RUGI RUGI. Anda kena faham bila anda tukar kepada line TTTE, anda masih kena keluar duit juga. Tapi, anda berpeluang dapat balik dalam bentuk tiket penerbangan Air Asia PERCUMA, Insurans Kemalangan PERCUMA, berpeluang dapat FAST BONUS, BONUS TOP UP, BONUS TAHUN BARU dan yang paling PENTING anda dapat membantu orang lain untuk menambah rezeki keluarga mereka secara mudah dan tak membebankan. Saya sekadar berkongsi maklumat, keputusan masih di tangan ANDA. Yang saya mampu buat sekarang hanya berdoa kepada ALLAH untuk menggerakkan hati anda sama ada nak tukar line ataupun tidak. 

Jika masih ada lagi persoalan yang masih terjawab, anda bolehlah menghubungi di talian Tune Talk Tone Excel saya di: 011-15311877 atau daftar percuma di SINI 


Pelanggan Suka Dengar 3 Perkataan Ini

Saya dapati ramai orang yang menjalankan Bisnes menghadapi masalah berikut:

1. Kurang Pelanggan
Bila kurang pelanggan menyebabkan peluang untuk menjual juga turut berkurang

2. Kurang Jualan
Bila kurang Jualan menyebabkan untung pun kurang

3. Kurang Untung
Bila kurang untung menyebabkan pendapatan pun kurang. Ini yang tak best ni!!

Jadi, Bagaimana, kalau saya kongsikan kepada anda, cara untuk :

1. Banyakkan pelanggan
Bila pelanggan banyak menyebabkan peluang untuk menjual akan lebih banyak

Banyak Pelanggan

2. Banyakkan jualan
Bila banyak jualan menyebabkan Untung pun semakin banyak

banyak jualan



3. Banyakkan untung
Bila Untung semakin banyak ..income pun lebat  hehehe..sapa tak mau

banyak untung


Sebenarnya ramai yang telah berjaya membuat jualan hanya dengan menggunakan perkataan sahaja. Nampak macam mudah jer kan? Saya kongsikan 3 perkataan yang pelanggan suka dengar!



1. PERCUMA

Saya sangat syorkan anda gunakan perkataan ini apabila anda nak menjual produk anda. Kalau anda memang ada free gift, itu bagus. Tapi, kalau tidak ada pun, tak mengapa, anda boleh berikan Warranti percuma.

Contoh  

"Anda akan dapat Servis kereta secara Percuma, untuk 3 tahun"

Kalau tak mention pun, orang beli juga kereta tu kan? Tapi, kalau mention PERCUMA, orang lebih yakin nak beli.

Contoh

"Beli 3 unit sabun beras percuma 1 unit sabun"


2. DISKAUN

Sekali sekala, berikan diskaun kepada produk anda. Katakan produk anda, harganya RM50.

Contoh :

Berikan diskaun, sebanyak RM5. Tapi, ayat iklan anda, gunakan, DISKAUN 10% 

Beli 1 unit = RM40, Beli 3 unit = RM100 sahaja. Diskaun RM20

3. TERHAD

Gabungkan perkataan TERHAD dengan salah satu perkataan sebelum ni.

"DISKAUN ini TERHAD sehingga 10 haribulan"

"Harga Promosi sehingga 11.59 mlm ini sahaja"


Itulah 3 perkataan yang pelanggan suka dengar. Nak tahu lebih banyak perkataan POWER?

 

Pelanggan tak suka perkataaan apa?

Pelanggan tak suka perkataaan "Beli". Berniaga di facebook, Perlukan seni. Pelanggan tidak suka dengan perkataan "Beli". Cuba ganti perkataan "Beli" kepada sesuatu yang bermanfaat seperti:

1. Nak cuba x?
2. Nak rasa x?
3. Nak Cantik x?
4. Nak kurus x?
5. berminat nk cuba?

Contoh 1:
"Quran ni harga RM250 je. sesuai sangat untuk anak kecik yang tak pandai mengaji..sis boleh cuba sendiri dan tgk sendiri perubahan anak sis dalam masa sebulan penggunaan..sis berminat nak cuba?

Contoh 2:
"Antara kelebihan ubat kurus ni..kita xperlu berlapar untuk kurus..maksudnya sis makan nasi banyak mana pun tapi still boleh kurus...sis nak kurus x? Nak cuba 1? 1 buleh tahan hingga 2 bulan penggunaan.. "

Kelebihan Teknik Pukau Pelanggan ini adalah..sangat sesuai untuk anda yang tak pandai buat ayat POWER, anda xpelu fikir lg ayat apa nak guna, hanya copy paste sahaja Skrip Pemasaran Ajaib ni..anda boleh cuba dan tengok sendiri Jualan anda Meningkat sehingga 300%. Nak cuba tak?
(Klik)--> TeknikPukauPelanggan

Tips Menjawab Dokumen Cadangan Teknikal Sebutharga dan Tender

Terima kasih kerana masih menjadi pengunjung dan pembaca blog saya. Saya berharap semoga apa yang telah dikongsikan memberi manfaat dan menambah ilmu pengetahuan anda.

dokumen tender sebutharga kerajaan


Artikel kali ini saya akan kongsikan sedikit berkenaan dengan penyediaan dokumen teknikal dalam anda menyertai sebutharga dan tender kerajaan. Untuk melengkapkan penyertaan anda dalam sebutharga dan tender, anda perlu sediakan dan menghantar Dokumen Cadangan Harga dan Dokumen Cadangan Teknikal.

Bagaimana anda perlu menjawab dokumen tersebut dengan betul? 
Apa kesalahan yang kebanyakan kontraktor lakukan ketika menyertainya?

Untuk pengetahuan anda setiap jawapan yang anda isi diruangan jawapan dalam spesifikasi teknikal yang diperlukan oleh Jabatan mempunyai markah yang tertentu. Setiap jadual yang dinyatakan mengandungi markah yang berbeza dan mempunyai peratusan nilai pemberat tertentu.

Harap anda dapat beri perhatian, dari pengalaman saya dalam menilai sebutharga atau tender, kontraktor selalunya hanya salin semula spesifikasi minimum yang disediakan tanpa melihat spesifikasi terkini yang disediakan di brosur produk yang disertakan. Terdapat juga kontraktor yang hanya menjawap dengan satu perkataan seperti "Noted", "Comply “ atau "Agreed". Walaupun sebenarnya telah dinyatakan di dalam dokumen sebutharga atau tender bahawa penyebutharga tidak boleh menjawab begitu.

Akibatnya markah yang mereka dapat adalah sedikit berbanding dengan penyebutharga yang menjawap dengan jelas dan diikuti penerangan. Ia juga diaplikasikan dalam kesemua jadual yang perlu diisi oleh anda.

Ingatlah! Dengan hanya 1 markah boleh menyebabkan syarikat anda gagal mendapatkan projek yang bernilai jutaan ringgit dan segala usaha yang anda lakukan menjadi sia-sia.

Jadi, anda ambillah nasihat saya ini. Anda mesti mengambil perhatian dan mengambil berat dalam hal menjawab setiap dokumen yang perlu.

Ini sedikit perkongsian dalam artikel kali ini. Banyak lagi anda akan belajar dari ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan.

2 Teknik KONTROVERSI Pemasaran Facebook!

Ada banyak teknik untuk membuat pemasaran di Facebook. Dalam post kali ni saya nak FOKUS pada 2 teknik yang penting sahaja.





1. AYAT PUKAU

Yang saya maksudkan di sini bukanlah MANTERA yang perlu anda baca TETAPI skil copywriting jualan anda mestilah POWER!

Contoh ringkas seperti "BELI di sini sekarang" dengan "CUBANYA Sekarang" kedua-dua ayat tersebut mengarahkan pembeli membuat tindakan untuk membeli sebuah produk, TETAPI ayat kedua iaitu CUBANYA Sekarang lebih HALUS dan pembeli lebih mudah mengeluarkan duit mereka untuk mencubanya! Sebaliknya perkataan "BELI" pula secara direct menyuruh mereka membelinya dan psikologi manusia ni memang tak suka bila di PAKSA untuk membeli.

Skil-skil HALUS ni kalau anda nak belajar untuk bisnes FB memang sangat membantu meningkatkan jualan sehingga 300% !

Anda boleh pelajarinya di sini: AYAT PUKAU


2. RENDAHKAN KOS PENGIKLANAN

FBads adalah cara terbaik untuk anda dapatkan trafik ke OFFER anda! Ramai "NEWBIE" bisnes internet menggunakan medium ini untuk mendapatkan pelanggan untuk bisnes mereka.
Dengan adanya FBads, ramai yang meraih keuntungan sekitar RM3-4 Angka SEHARI!

Namun begitu cabarannya adalah untuk mengurangkan KOS pengiklanan tersebut.  Kini anda boleh ketahui bagaimana untuk CUT COST anda sehingga $0.01 per klik dan hasilkan lebih banyak keuntungan!

Anda boleh ketahuinya di sini: FB 0.01

Harap 2 TEKNIK ni dapat bantu bisnes anda.