Pelanggan Suka Dengar 3 Perkataan Ini

Saya dapati ramai orang yang menjalankan Bisnes menghadapi masalah berikut:

1. Kurang Pelanggan
Bila kurang pelanggan menyebabkan peluang untuk menjual juga turut berkurang

2. Kurang Jualan
Bila kurang Jualan menyebabkan untung pun kurang

3. Kurang Untung
Bila kurang untung menyebabkan pendapatan pun kurang. Ini yang tak best ni!!

Jadi, Bagaimana, kalau saya kongsikan kepada anda, cara untuk :

1. Banyakkan pelanggan
Bila pelanggan banyak menyebabkan peluang untuk menjual akan lebih banyak

Banyak Pelanggan

2. Banyakkan jualan
Bila banyak jualan menyebabkan Untung pun semakin banyak

banyak jualan



3. Banyakkan untung
Bila Untung semakin banyak ..income pun lebat  hehehe..sapa tak mau

banyak untung


Sebenarnya ramai yang telah berjaya membuat jualan hanya dengan menggunakan perkataan sahaja. Nampak macam mudah jer kan? Saya kongsikan 3 perkataan yang pelanggan suka dengar!



1. PERCUMA

Saya sangat syorkan anda gunakan perkataan ini apabila anda nak menjual produk anda. Kalau anda memang ada free gift, itu bagus. Tapi, kalau tidak ada pun, tak mengapa, anda boleh berikan Warranti percuma.

Contoh  

"Anda akan dapat Servis kereta secara Percuma, untuk 3 tahun"

Kalau tak mention pun, orang beli juga kereta tu kan? Tapi, kalau mention PERCUMA, orang lebih yakin nak beli.

Contoh

"Beli 3 unit sabun beras percuma 1 unit sabun"


2. DISKAUN

Sekali sekala, berikan diskaun kepada produk anda. Katakan produk anda, harganya RM50.

Contoh :

Berikan diskaun, sebanyak RM5. Tapi, ayat iklan anda, gunakan, DISKAUN 10% 

Beli 1 unit = RM40, Beli 3 unit = RM100 sahaja. Diskaun RM20

3. TERHAD

Gabungkan perkataan TERHAD dengan salah satu perkataan sebelum ni.

"DISKAUN ini TERHAD sehingga 10 haribulan"

"Harga Promosi sehingga 11.59 mlm ini sahaja"


Itulah 3 perkataan yang pelanggan suka dengar. Nak tahu lebih banyak perkataan POWER?

 

Pelanggan tak suka perkataaan apa?

Pelanggan tak suka perkataaan "Beli". Berniaga di facebook, Perlukan seni. Pelanggan tidak suka dengan perkataan "Beli". Cuba ganti perkataan "Beli" kepada sesuatu yang bermanfaat seperti:

1. Nak cuba x?
2. Nak rasa x?
3. Nak Cantik x?
4. Nak kurus x?
5. berminat nk cuba?

Contoh 1:
"Quran ni harga RM250 je. sesuai sangat untuk anak kecik yang tak pandai mengaji..sis boleh cuba sendiri dan tgk sendiri perubahan anak sis dalam masa sebulan penggunaan..sis berminat nak cuba?

Contoh 2:
"Antara kelebihan ubat kurus ni..kita xperlu berlapar untuk kurus..maksudnya sis makan nasi banyak mana pun tapi still boleh kurus...sis nak kurus x? Nak cuba 1? 1 buleh tahan hingga 2 bulan penggunaan.. "

Kelebihan Teknik Pukau Pelanggan ini adalah..sangat sesuai untuk anda yang tak pandai buat ayat POWER, anda xpelu fikir lg ayat apa nak guna, hanya copy paste sahaja Skrip Pemasaran Ajaib ni..anda boleh cuba dan tengok sendiri Jualan anda Meningkat sehingga 300%. Nak cuba tak?

(Klik)--> TeknikPukauPelanggan